En hopfällbar kompakt vandringsstav när du skall vandra långt!

Den är tillverkad i kompositmaterial och lätt att fälla ihop, en kompakt stav som du lätt får med dig i resväska som handbagage. Kompakta vandringstavar betyder att stavarna i hopfällt läge är mellan 33 och 43 cm långa. Oftast är det 4-delade men det finns även 2-delade stavar.

Vissa stavar är även uppbyggda i kolfiber som gör att vikten på staven kan bli så låg som 120 gram. Dessa stavar kallas oftast för trailstavar och använd vid utövning av olika trailrunning sporter. Dvs man springer med stavarna.

Stavar som går att fälla ihop är smidiga att ta med sig och lätta att packa och de får även plats i handbagaget när du skall ut och flyga. Delbara och hopfällbara vandringsstavar ger en större frihet än stavar som är gjorda i ett stycke. De bästa vandringsstavarna är i regel hopfällbara och du kan enkelt fästa de hopfällbara stavarna på din ryggsäck.

Funktionen att montera ihop staven är enkel och alla delar, (2-4st) hålls fast med en vajer som har skyddsplast, som gör det enkelt att montera till en stav. De flesta kompakta stavarna går dessutom att justera i höjd mellan 100 - 145 cm. Priset på dessa typer av stavar är lite högre men samtidigt får du en stav som blir mer flexibel och lätt att ta med dig.

Här kan du beräkna vilken längd som dina vandringstavar bör vara inställda för att passar dig bäst!

Gipron 315 Ferrata

Gipron 315 Ferrata har bekväma och ergonomiskt handtag. Handtaget är rundat i toppen och förlängt, allt för att underlätta när du promenerar i brant ned- eller uppförsbacke samt i ojämn terräng. Stavarna är hopfällbara för att kunna ta med i packningen. Genom det smidiga flicklock låset justerar du snabbt längden för ditt behov.

EXEL VAPOR Vario line

EXEL VAPOR Vario line hopfällbara vandringsstavar i kolfiber och endast 38 cm korta för att smidigt ta med i packningen. Stavarna är lätta, endast 225 gr/st tack vare 50% kolfiber i stavarna.

Gipron 312 Delta

Gipron 312 Delta Compact är en helt ny kompakt stav! Den är tre delad och använder Flicklock för att kunna ge så mycket stabilitet som möjligt trots den korta längden. Lämplig för dig som är intresserade av låg vikt, pålitliga lösningar och förmågan att packa stavarna i en resväska eller lägga dem rakt i ryggsäcken.

EXEL PASS Vario line

EXEL PASS Vario line är hopfällbara vandringsstavar, endast 38 cm och 450 gram lätta för att smidigt ta med i ryggsäcken. Handtaget är ergonomiskt utformad av EVA och förlängt, allt för att underlätta när du vandrar i brant ned- eller uppförsbacke samt i ojämn terräng.

EXEL PASS Vario line

Trekking 3Z är en vandringsstav från Silva. Den passar både för stavgång och vandring på grund av sin allsidighet. Du kan enkelt trycka ihop staven till endast 41 centimeter när du vill transportera den på bussen eller i ryggsäcken under din fjällvandring.

Läs mer